Kategorier
Allmänt

Experter på fasadrenovering i Stockholm

Fasaden är det första man ser när man kommer till ett hus. Det är vad som visar upp ditt fina hem. Man vill visa upp en fin fasad. Är den sliten löser du det enkelt med fasadrenovering i Stockholm.

När man gör en fasadrenovering gör man ofta en totalrenovering. Beroende på utgångsläget kan man då även passa på att tilläggsisolera, om det inte är gjort sedan tidigare. Man gör ofta en helt ny yta på utsidan och river upp det förra. Såklart beror det också på hur mycket och vad det är som behövs göras. Även målning kan ingå i fasadrenovering. Det går inte att säga hur lång tid det tar. En fasadrenovering kan ta olika lång tid. Mycket spelar in. Är det ett hus eller en stor lägenhet? Ska allt bytas ut, inklusive fönsterna?

Vad kostar en fasadrenovering?

Funderar du på vad det kommer kosta dig att göra en fasadrenovering? Det kan skilja sig ganska rejält. Vi pratar alltså om 10 000-tals kronor i skillnad. Allt beror på vilken storlek det är på byggnaden. Men såklart även på hur mycket det finns att göra. En fasadrenovering kan innefatta en hel del olika saker. Det kan både vara att träet behövs bytas ut på fasaden eller att den behöver målas om. Har man tur är det bara en del brädor som ska bytas ut. Det är dock bara brädor om det är en träfasad. Är det däremot ett tegelhus så är det tegel man arbetar med och som kan behöva bytas ut. Även materialet på huset kan komma att kosta olika när man gör fasadrenoveringen.

Vad ska tänkas på i samband med fasadrenovering?

Hur vet du om det är en total fasadrenovering som du behöver göra? Det bästa du kan göra är att ta hjälp att kolla upp vad som behöver bytas ut. Om de upptäcker skador eller slitage kommer de ge dig den informationen. De som arbetar där kommer sedan guida dig igenom vad du behöver göra. Men vet du redan att du behöver byta fasadmaterial eller tilläggsisolera, då kan du söka om bygglov. Det är nämligen något man behöver göra vid sådana förändringar. Är du osäker på vad som kräver vad? Firman du anlitar kommer kunna hjälpa dig med allt. Glöm inte bort att du kan ha rätt till ROT-avdraget på 30 %. Detta gäller inte för något av materialet som används, utan endast arbetskostnaden. Läs mer om fasadrenovering: https://www.fasadrenoveringstockholm.net/