Kategorier
Målning

Fasadmålning ökar fastighetsvärdet i Stockholm

Med en snygg och korrekt utförd fasadmålning går det att försköna sitt hus och även höja fastighetsvärdet på olika slags bostäder och lokaler i Stockholm.

Det gick att likna vid en anstormning av intressenter, när det charmiga huset längst ner på gatan lagts ut till visning inför en försäljning. Men det gick nästan lika snabbt för bilarna att försvinna när de hugade intressenterna fick se skicket på husets fasad. Partier där färgen hängde i sjok, eller där det inte ens fanns någon färg kvar.

Kvar till visningen blev det ett fåtal intresserade köpare, som alla kunde tänka sig att ta hand om fasadmålningen efter ett köp. Men ingen av dem var intresserade av att lägga ett bud som var i närheten av det som erbjöds. Trots att huset i övrigt var i mycket gott skick, så drog den dåliga fasaden ner priset och dämpade lusten att köpa huset.

Värdehöjande fasadmålning

De firmor som arbetar med fasadmålning kan få projekt som rör sig om att måla helt nya hus från grunden. Eller så kan det handla om att måla om fasad i Stockholm som tidigare varit målad en eller många gånger. 

Som proffs inom målning finns det kunskap som gör att alla fasadmålningar blir korrekt utförda, för ett snyggt och hållbart resultat. Används dessutom rotavdraget så kanske inte målningen blir så dyr. Och ändå kommer värdet på huset höjas markant jämfört med om huset ser slitet och bedagat ut. En ökning som vida kan överskrida priset på fasadmålningen.