Kategorier
Målning

Hyreshus i Stockholm fick efterlängtad fasadmålning

En bostadsrättsförening kan få problem om fastigheten inte är fin. Därför är en fasadmålning otroligt viktig för att få människor att flytta in i Stockholm.

Anna hade tröttnat på att det inte hände något i den bostadsrättsförening som hon bodde i. Visst förstod hon att kostnaderna för fasadmålning, en av hennes hjärtefrågor, var ett problem som de behövde lösa. Fasaden såg helt enkelt för hemsk ut. Pengar behövdes för att få bostadsrättsföreningen att vara attraktiv för nya köpare av lägenheter. Därför kontaktade hon styrelsen för ett möte där de kunde diskutera framtida projekt.

Ämnet som skulle tas upp på mötet gick ut till de boende och fick en hel del av dem att faktiskt komma för att delta i diskussionerna. Något som tyvärr inte var vanligt. När alla samlats och satte sig ner klubbade ordförande igång mötet. Det blev lite kaos i början. Som tur var var ordföranden duktig på sin post och man fick ordning så att alla fick säga sitt, en i taget.

Fasadmålning på agendan

Under mötet kom en hel del renoveringsprojektet förslag. Några fick sållas bort då det mer handlade om enstaka hyresgästers önskan och inte var relevant för alla lägenhetsinnehavare. Man var tvungen att börja i rätt ända. De beslutade att nummer ett på listan var fasadmålning på husen i Stockholm. Det var viktigt med ett fint yttre så att lägenheter som blev tomma kunde säljas.

Beslutet togs om att få in offerter för att så snart som möjligt starta med fasadmålningen. Nu hade äntligen bollen satts i rullning. Offerterna kom och ett företag valdes ut för jobbet. Nu skulle väggarna bli målade under sommarmånaderna och husen skulle se som nya ut igen. Anna kände sig nöjd med sin insats och grannarna kunde inte tacka henne nog för det hon hade gjort för dem.