Kategorier
Renovering

Vad du behöver tänka på inför en badrumsrenovering i Stockholm

När du ska göra en badrumsrenovering i Stockholm kan det vara många frågor som dyker upp. Här är lite tips och idéer du kan tänka på innan du startar.

En badrumsrenovering tillhör en av de mer komplicerade renoveringarna du kan göra i ett hus. Köksrenovering likaså. Varför då, kanske du undrar? Jo, det är helt enkelt så att det har med vatten och avloppssystemet att göra. Alla delar i huset som ska kopplas till VVS-system blir mer komplicerade än andra. Ett vardagsrum handlar mer om väggar, golv och tak.

Det är viktigt att allt som har att göra med VVS fungerar från första början. Annars står du där och behöver göra om det igen. Var därför noga med att det blir rätt utfört. När en badrumsrenovering i Stockholm är gjord ska den kunna gå igenom en besiktning. 


Badrumsrenovering i Stockholm kräver att du gör noggrann förberedelse

Det är viktigt att du funderar ett bra tag innan du sätter igång din badrumsrenovering. I Stockholm kan det vara gamla ledningar och du vill nog inte överbelasta dem. Ta reda på hur det ser ut i just den fastighet du bor i om det är i ett bostadshus du tänker genomföra renoveringen. 

Bor du i ett fristående hus blir det att tänka på ett annat sätt. Här måste du kanske se till att tanken rymmer allt avlopp om du bor i en liten stuga på landet. Annars behöver du bara kontrollera så att ditt avloppssystem sväljer allt som har att göra med just dina planer för det nya avloppet. 

Beräkna din kostander inför badrumsrenovering i Stockholm

Efter noggrann förberedelse och planering kan du ta ett varv med kalkylatorn och få med i beräkning alla kostnader för det du planerar att göra i samband med din badrumsplanering. I Stockholm kan du säkert finna både den ena och andra prisnivån på det du vill ha. Med stor konkurrens kommer varierande priser.

Har du möjlighet att hitta hantverkare som lägger sitt pris lite lägre än andra utan att pruta på kvalitén kan det bli lite mer pengar över. Dessa kan du använda för att lyxa till det lite när du är igång och väljer material senare. Att göra en budget är bra i alla lägen. Då vet du vad du har att rätta dig efter.  

Val av material inför en badrumsrenovering i Stockholm

Det som kan vara förvirrande och kännas svårt är att välja material. I samband med en badrumsrenovering kan du stå inför valet att sätta kakel i halva utrymmet eller helkakla. Att kakla halva utrymmet innebär oftast att man kaklar upp till dörrkarmen när det gäller just höjden.  

Du kan välja om du vill ha en plastmatta på golvet eller om du föredrar kakel där med. Förr var det vanligt med plastmatta på väggarna och ibland är det just precis det man vill ha nu med. Oavsett vilket golv du lägger in och vad du vill ha på väggarna är det noggrannhet i förarbetena som gäller i längden.  

Läs mer nedan för att kunna hitta mer information samt tips om badrumsrenovering i Stockholm på webbsida stockholmsbadrumsrenovering.se