Kategorier
Bygg

Asfalt i Stockholm fyller flera funktioner

Att kunna köra bil på asfalt är någonting som man idag tar för givet, oavsett var i landet man befinner sig. Men du skulle också kunna lägga asfalt hemma i Stockholm på din egen parkeringsplats.

Vad är egentligen en väg utan asfalt? Det är fortfarande en väg, men det är en väldigt dålig väg. Antagligen är det en grusväg. Som ryker och har sig när man kör på den. Ofta är grusvägar ganska trånga. Man tvingas hålla låga hastigheter och risken för stenskott är ständigt närvarande. Nej, ska man köra bil på någonting är det naturligtvis asfalt man ska köra på. Kan du tänka dig en motorväg av någonting annat än asfalt? Inte ens i de mest underutvecklade u-länderna lär motorvägarna ha något annat underlag än asfalt. Det är helt enkelt oslagbart om man vill köra bil i höga hastigheter. Ja, köra bil överhuvudtaget faktiskt.

Parkera bilen på asfalt

Men det är inte bara ute på vägarna asfalt är en god idé. Du skulle kunna ha asfalt hemma, i anslutning till ditt eget hus i Stockholm. På din parkeringsplats till exempel. Där hade din bil stått mycket bättre än om den skulle stå på en yta med grus. Särskilt när det regnar, och regnar kan man väl vara ganska säker på att det gör i Sverige ganska ofta. När det regnar på asfalt rinner vattnet undan. Det är rätt skönt att slippa vada ut till bilen på morgonen när man ska köra till jobbet och det regnat hela natten.