Kategorier
Golv

Dammfri golvslipning till bra pris i Stockholm

Den golvslipning som utförs av etablerade hantverkare i Stockholm är dammfri, och berättigar till rotavdrag för privatpersoner som renoverar sina hem.

Det är viktigt att anlita en etablerad firma när man ska slipa golv. De maskiner som används är kraftfulla och om de inte hanteras på rätt sätt kan man förstöra hela golvet. Har man då inte anlitat en seriös aktör för att utföra arbetet kan man bli stående med ett förstört golv och en skuld till aktören för slipningen.

Det går visserligen fort att slipa golv men det är ändå viktigt att man upprättar ett ordentligt avtal om vad som ska göras. I avtalet bör det stå att slipningen ska utföras med moderna maskiner som suger upp allt damm. Att sanera slipdamm som fått virvla fritt efter uträttat arbete kan ta väldigt lång tid och annan inredning kan skadas.

Att begära in offerter för golvslipning

För att försäkra sig om att få ett väl utfört arbete till ett bra pris bör man begära in offerter från åtminstone tre olika företag. I offerten bör det finnas en tydlig specifikation om vad som ingår i priset. All golvslipning i Stockholm avslutas med en ytbehandling och det är en fördel om man har satt sig in i de olika efterbehandlingar som erbjuds. Kontaktar man en seriös aktör kan man få en förklaring på vilken typ av ytbehandling som passar golvet bäst.

Alla trägolv går att slipa om det finns ett träskikt på minst 2,5 mm. Det går också att slipa betonggolv och golv av natursten.De som är tillverkade av solitt trä kan slipas flera gånger och om man vill så går det att lägga in färgpigment när man lackar golvet. Golvslipning berättigar till rotavdrag som ska göras av den som utför uppdraget. Därför är det viktigt att kontrollera att de har F-skatt.