Kategorier
Elektriker

Elektriker på Kungsholmen – en behörig yrkesman

Om du som lekman försöker göra egna installationer kan det stå dig dyrt. Det är dessutom olagligt. En elektriker på Kungsholmen kan göra jobbet åt dig.

Vi kan ibland höra talas om bränder som uppstått till följd av att elinstallationer gjorts på ett felaktigt sätt. För många är det obegripligt att en hemmafixare utan behörighet kan göra egna installationer. Ändå sker det! Det är inte bara att sätta sitt eget liv och egendom på spel utan det kan drabba helt oskyldiga människor.

En elektriker är en yrkesman med flera strängar på sin lyra. Han eller hon drar inte bara kablar utan kan syssla med automatisering av olika processer. En duktig elektriker har därför både teoretisk och praktisk erfarenhet. Vi tänker kanske inte på det, men automatisering styr mycket i vår omgivning. Det kan handla om styrning av värme, belysning, ventilation, larm och mycket annat.

Vi uppmanas ständigt att vara sparsamma med jordens resurser, men vad gör vi då i vårt dagliga liv? En elektriker kan hjälpa oss att spara energi. Vi kan få hjälp att fjärrstyra exempelvis en värmepump. Huset måste inte vara 20 grader varmt när vi är borta på vintersemester men väl när vi kommer hem. 

En elektriker på Kungsholmen kontrollerar elsäkerhet

Du har köpt ett hus som haft flera olika ägare. Hur vet du att ditt hus är elsäkert? Det kan finnas dolda elfel som kan leda till katastrof. Inte minst viktigt är det att kontrollera att elinstallationerna är barnsäkra. En elektriker kan exempelvis se till att alla eluttag får petskydd. Och visst är det bra att ha jordfelsbrytare.

En elektriker kan göra installationer som underlättar din vardag. Brukar du glömma att stänga av din kaffebryggare? Fjärrstyrning är ett bra sätt att kompensera din tankspriddhet. Om du å andra sidan vill ha nybryggt kaffe när du kommer hem efter arbetsdagen, kan du via mobilen se till att det är klart när du kommer hem. 

Att spara energi är vällovligt både för klimatet och för den egna plånboken. En elektriker kan ge råd om möjligheter till besparingar men även installera system som hjälper till att hålla energiförbrukningen i schack.