Kategorier
Lackering

Lackering i Stockholm – prisvärd uppfräschning av köket

Har du ett kök som ser trist ut men som är fullt fungerande? Fräscha upp köksluckorna med en ny lackering. Här är några smarta tips till er i Stockholm.

Köksluckorna har stor betydelse för hur man uppfattar ett kök. De styr ofta helt känslan i ett kök. Ljusa luckor kan få köket att se större ut än vad det egentligen är. Men man ska även välja ljusa luckor om man vill skapa en mer lantlig känsla i sitt kök. Väljer man däremot en mörk kulör till sina köksluckor kan köket kännas mindre. Men mörka kulörer får också köket att se lite mer exklusivt ut.

Köksskåp och lådor är ofta av väldigt bra kvalitet för att tåla daglig användning. På så vis har ett kök också en lång livslängd. Men efter ett par år kan luckorna kännas trista och tråkiga. För att slippa byta ut hela köket kan man nöja sig med att lackera om köksluckorna.

Att själv lackera om luckorna är svårt och det blir sällan snyggt. I stället ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på lackering av köksluckor. Att lackera om köksluckorna är betydligt billigare än att byta ut hela köket. Dessutom är det miljövänligt.

Viktigt att tänka på vid lackering av kök

En annan fördel med lackering av köksluckor är att man i stort sett kan få köksluckor i vilken kulör som helst. Det är inte ovanligt att även de som sätter in ett helt nytt kök väljer att lackera luckorna bara för att få en mer unik kulör. Men för att det ska bli snyggt kan man även behöva lackera socklar och täckskivor.

En ny färg på köksluckorna kan även betyda att man måste måla om väggarna. Därför gäller det att tänka till ordentligt när man väljer kulör så att det blir en fin helhet. Ofta kan man även välja om man vill ha matt eller blank yta. 

Ett kök används dagligen och utsätts för en hel del slitage. Därför är det viktigt att också välja en lackering av hög kvalitet. Den firma man tar hjälp av ska vara specialiserad på lackering av kök och möbler.