Kategorier
Målning

För en målare i Stockholm är vardagen full av förändring

Varenda målare i Stockholm får lära sig leva med ständig förändring. Det står klart för dem alla de dagar de arbetar i en byggnad med färg och spackel.

En dag på jobbet för en målare i Stockholm innebär att man renoverar eller målar om väggar, golv och tak. Ibland blir det trapphus och det finns tillfällen då det är fasadmålning på schemat. En del altaner, grindar och staket kan få sig en omgång också.

Det är mest under den varma perioden av året som det är lämpligt att måla utomhus. När sedan kylan kryper på passar det utmärkt att måla om insidan av rum eller trapphus. Med andra ord är måleriyrket omväxlande och roligt.

En del målare kan ha en färgglad vardag i Stockholm

När det ska till färg på ett hus kan det bli färgglatt eller dystert. En person kanske vurmar för det lite strikta grå medan en annan gillar lila eller rosa. Just de färgerna är inte så vanliga men trots det ser man dem lite här och där i landskapet. 

Mestadels väljer man vitt, rött eller grått på sitt hus. Gult förekommer även det en hel del. Det är mindre vanligt med gröna och blåa hus men trender är det som sätter färg, även på hus. Blir det populärt med orange kanske vartannat hus får den färgen. 

Duktiga målare i Stockholm gör ett bra underarbete

De flesta vet att man inte kan fuska med underarbetet om det ska bli ett bra slutresultat. Därför krävs det att en målare som arbetar i Stockholm även kan hantera en spackel. Att bredspackla ett rum innan det målas hör till vanligheterna.

När man väl har bredspacklat kan man lika väl sätta på en tapet som att stryka på färg på väggen. Det är en smaksak och en del väljer att låta sin målare tapetsera en fondvägg och stryka färg på övriga väggar. För mer information se gustavsbergsmaleri.se.