Kategorier
Golv

Golvslipning ger dig en ny yta i Stockholm

Börjar golvet se repigt och tråkigt ut? Var inte så snabb med att köpa nytt. Istället kan du ta hand om det befintliga med en golvslipning i Stockholm.

Det är tråkigt att bara kasta pengar omkring sig, framförallt på en sak som ett golv. Att köpa ett nytt golv är mycket dyrt. Dessutom ska det läggas och vill du få ett bra lagt golv, då är det en golvläggare som ska göra det. Men varför vara så snabb med att köpa nytt, när du eventuellt kan ta vara på det golv du redan har?

En golvslipning är svaret för den som vill ha ett nytt golv, utan att lägga för mycket pengar på det. Med en golvslipning behåller du ditt gamla golv, men däremot tar du fram en ny yta på det. Du sparar dina pengar och även på miljön genom att återanvända det du redan har i stället för att köpa nytt.

Kan du göra golvslipning själv?

Det enkla svaret är, ja, det kan du. Däremot är det otroligt svårt och det kan ställa till med stora och kostsamma problem. Om du gör det själv och inte har någon kunskap sedan tidigare, så finns risken att slipningen inte blir jämn. Det kan resultera i ett väldigt ojämnt golv som varken blir behagligt att gå på eller fint att ha. 

Det finns golvslipningsmaskiner att hyra om du trots det vill göra ett försök. Ska du göra det själv är det bra att ordentligt ta reda på hur man gör innan du sätter igång. Men om du vill ha ett bra resultat, då är det bäst att vända dig till en golvslipare som vet hur golvslipning fungerar. 

Hur går en golvslipning till i Stockholm?

Det första steget är att tömma hela rummet på saker. Därefter ska det städas och dammsugas så ytan är ren. Att ha detta gjort innan golvslipare ska slipa golv i Stockholm är det bästa. Därefter sätter de igång med golvslipningen. De skyddar golvlister och liknande som inte ska slipas och använder sig sedan av sin golvslipningsmaskin för att slipa golvet. 

Genom att ständigt röra maskinen får de fram ett bra resultat. De slipar bort alla repor och skador som finns på det gamla träet och tar fram en ny yta. När den är färdigslipad, så måste den efterbehandlas med olja för att den ska hålla bättre. Även detta gör de åt dig. 

Kan golvslipning göras på alla golv?

Golvslipning kan inte göras på alla golv. Det beror helt på vilket golv det är, men det är inte bara det som spelar roll. Har du ett massivt trägolv och det är tillräckligt tjockt, så går det att göra en golvslipning. Är det slipat många gånger förut och för tunt, så går det inte. 

Det är inte enkelt att själv ha koll på om det går att göra en golvslipning eller inte. Detta är däremot något som golvsliparna undersöker åt dig. Allt beror på hur tjockt golvet är och vilken typ av golv det är.